18 augustus 2022

Erkenning en vergoeding alternatieve zorg

Sinds enige tijd heb ik op basis van universitaire en aanvullende studie een erkenning alternatieve zorg, inclusief de mogelijkheid tot vergoeding. Ook hiermee werk ik in Oegstgeest, Haarlem en op locatie.

Professor of Epidemiology and Public Health, University of Bern & Adjunct Prof. Harvard University mr. Franco: "Hakim is an excellent professional and person, very capable, reliable and with a large expertise in lifestyle training and prevention for better health."

Ik werk van oudsher als fysiotherapeut. In de dagelijkse kliniek kwam ik er echter achter hoe waardevol mijn studie bewegings/gedragswetenschappen is geweest vanwege de biopsychosociale aard van de studie. Er wordt immers geschat dat 2/3 van de fysieke klachten niet primair fysiek van aard is. Hierna heb ik tal van cursussen, opleidingen en zelfstudie gedaan op basis van wat ik in de reguliere zorg miste om mensen er bovenop te helpen. Het leuke vind ik dat er vanuit de neurowetenschappen veel te verklaren valt, wat bij nazoeken in vakliteratuur vaak bevestigd wordt.

Veel klachten blijken helemaal niet zo onverklaarbaar te zijn of slechts 'tussen de oren te zitten'. Wees dus niet bang dat ik jou of je kind gek of een aansteller vind. Ik vind mijn achtergrond in topsport nog steeds fantastisch, maar ook daar betreft het een mens in een context en dat boeit me. Ik werk zelfstandig, maar als ik het niet weet, dan zoek ik het voor je uit, of adviseer ik je iemand binnen mijn netwerk.

Heb je last van benauwdheid, vermoeidheid of andere stressklachten?

Het leven maakt dikwijls dat ons stresssysteem ontregelt raakt. De hersenen reageren dan in het nu op basis van iets ouds. Je helpen ervaren hoe het anders kan voelt dan vaak als een opluchting. Deze reset vindt zelden spontaan plaats. Aanhoudende stress staat niet gelijk aan het hebben van een slechte gezondheid, maar wordt wel in verband gebracht met concentratieproblemen, onderpresteren, problemen met de spijsvertering, ziekten die verband houden met een immuunsysteem dat van slag is, hoofdpijn / migraine, depressie, burn-out, RSI / CANS -syndromen, hartritmestoornissen, astma en tal van andere cognitieve, emotionele en fysieke ontregelingen.

Ik help jou of je kind op weg naar meer lol, energie en minder klachten. Dit doe ik door een 360-graden, academische aanpak voor een écht effect. Geen persoon of klacht is hetzelfde, daarom is elke behandeling en trainingsopbouw uniek.

Ik spiegel je mijn bevindingen, luister, onderzoek en kijk goed en geef je terug wat mijn analyse is. Je zit nergens aan vast, de keuze blijft bij jou. Zo help ik veel mensen vooruit met stappen die ze eerder niet kon zetten, in hun eentje.

Heb je interesse in advies of een consult?

Weet je precies wat je nodig hebt, of heb je een blessure? Dan kun je direct een afspraak boeken in de online agenda.

Wil je meer informatie? Ben je op zoek naar professioneel advies of een op maat gemaakt fitplan? E-mail info@healthcentral.nl of app me voor een vrijblijvende belafspraak +31(0)623 677 630

Jouw expert in advies en training voor Haarlem, Overveen, Aerdenhout, Amsterdam, Bloemendaal, Oegstgeest, Leiden en Den Haag

Meer uit mijn blog

31 maart 2023
Hypermobiliteit: klachten, oorzaak en behandeling

Hypermobiliteit is het gevolg van laxiteit van het kapselbandapparaat van je gewrichten. Deze beweeglijkheid kan in sommige sporten heel handig zijn. Maar het kan door overbelasting van je gewrichten ook tot klachten leiden. Ik heb een wendbare buitenspeler van AC Milan behandeld. Heel soepel en explosief, maar daardoor ook kwetsbaarder. Verwar laxiteit niet met de […]

Lees verder
10 november 2022
(Top)sportbegeleiding

Sinds 2003 begeleid ik topsporters met behandeling en fysieke training. Eerst bij Ajax, daarna Real Madrid, vervolgens bij een Sportmedisch centrum verbonden aan het Nederlands voetbalelftal en ook na de oprichting van Health Central heb ik vooral voetballers van het hoogste nationale en internationale niveau geholpen. Skater Steven Tonnon postte deze week een toffe video. […]

Lees verder
18 oktober 2022
Het overtrainingsyndroom (burn-out)

Snel stappen maken en doorbreken naar de top; daar hebben ambitieuze mensen wel oren naar. Maar wat nou als je het niet volhoudt? Vermoeidheid neemt toe, prestaties nemen af. Wat is er precies aan de hand en wat kun je er aan doen? Overtraining is een proces van overmatige belasting Of je nu (top)sporter bent […]

Lees verder
18 augustus 2022
Erkenning en vergoeding alternatieve zorg

Sinds enige tijd heb ik op basis van universitaire en aanvullende studie een erkenning alternatieve zorg, inclusief de mogelijkheid tot vergoeding. Ook hiermee werk ik in Oegstgeest, Haarlem en op locatie. Professor of Epidemiology and Public Health, University of Bern & Adjunct Prof. Harvard University mr. Franco: "Hakim is an excellent professional and person, very […]

Lees verder
29 juli 2022
Makkelijk afvallen, bestaat dat?

In de praktijk in Haarlem en Oegstgeest maak ik vaak mee dat mensen blij zijn als ze naast gezonder en fitter worden, ook nog afvallen. Ik maak over gewicht verliezen nooit reclame o.i.d., maar dat leek me eigenlijk wel een goed idee je te noemen dat het wel is wat gebeurt als je stresslevel, je […]

Lees verder
28 juni 2022
Interview met AD over online coaching

In Coronatijd moest het: als face-to-face niet per se nodig was, zoeken naar een alternatief. Bijvoorbeeld voor het aanleren van spierversterkende en ademhalingsoefeningen of het opstellen van een trainingsschema. Of houdings- en bewegingsadvies. Maar denk ook aan voedingsadvies, om sneller te herstellen van corona of om af te vallen. Nu blijkt online health coaching heel […]

Lees verder
21 juni 2022
Corona herstelplan; online en fysiek revalideren

Wellicht ben jij, je vriend(in) of kennis na 3-12 maanden nog steeds extreem moe en heb je niet de juiste hulp kunnen vinden bij het opbouwen. Is het pech dat je in tegenstelling tot anderen niet goed kan herstellen, de resetknop niet weet te vinden? Ik weet wel zeker van niet. In een herstelprogramma van […]

Lees verder
29 maart 2022
Ski blessure? Pijn? Klachten? Revalidatie op maat!

Het wintersport seizoen is volop bezig. Dat betekent voor velen lekker buiten sporten. Toch zijn er ieder jaar meer dan 60.000 Nederlanders die een blessure oplopen tijdens de wintersport. Misschien ben jij er een van. Een knieblessure is bij skiërs verreweg het meest voorkomende letsel. Hierbij is letsel aan de kniebanden als gevolg van het […]

Lees verder
2 maart 2022
"Hakims aanpak van hooikoorts werkte bij mij uitstekend"

Lees hier over een allergie-behandeling zonder medicijnen. Als je ooit last hebt gehad, zul je de symptomen herkennen: jeukende ogen, niezen, een verstopte neus of een loopneus. Je keel kan droog en branderig zijn. Buiten op het terras zitten of sporten op natuurgras kan dan erg vervelend zijn. Afhankelijk van voor welke pollen je allergisch […]

Lees verder
14 februari 2022
Mijn zoon/dochter kan niet meer sporten wegens kniepijn. Wat kan ik doen? Hulp in regio Haarlem en Leiden-Oegstgeest.

Doorgaan met pijn, rust houden, opgeven? In de jeugdopleidingen van Real Madrid en Ajax en in een sportmedisch centrum toen gelieerd aan het Nederlands Elftal heb ik heel veel kinderen in de groeispurt met kniepijn doeltreffend mogen behandelen. Vaak zit de pijn op een aanhechting aan het scheenbeen, niet zelden is er dan een duidelijke […]

Lees verder
1 2 3 5

Health Central

Advice & Training by Hakim
In de natuur, op locatie, bij jou thuis of online

Privacy | Web design by Liesbeth Smit

Chat openen
Vertel me wat je nodig hebt.
Kan ik je helpen?
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram