Fysiotherapie en sportrevalidatie regio Haarlem en Oegstgeest      een topsportbehandeling voor iedereen

Snel en goed herstellen van een blessure of operatie?
(Top)Sportbegeleiding op het hoogste niveau?

Ik help je en leer je hoe je lijf (weer) optimaal kan functioneren. Meer bewegingsvrijheid, minder pijn en minder beperkingen. Dit doe ik door een 360-graden, academische aanpak.
Fysiotherapie    |    Advies    |    Coaching    |    Topsport    |    Personal training

Waar terecht met je blessure?

Je gezondheid is een waardevol bezit en je wilt geen tijd en geld verdoen aan iets dat niet werkt. Qua opleiding en werkervaring is Health Central uniek:

- ik werk sinds 2003 in de topsport (o.m. Real Madrid, AC Milan, Ajax) en heb heel veel hardnekkige sportblessures van A tot Z met succes verholpen. Veel voorkomende klachten die ik oplos zijn die aan enkel, knie, hamstrings, lies, onderrug, schouder en nek, botbreuken, verzwikkingen, spierscheuren.

- in goede handen voor orthopedische (sport)blessures, maar ook sterke kennis, kunde en ervaring in het behandelen van psychosociale, stressgerelateerde klachten. Sommige klachten zijn niet primair of niet louter fysiek van aard, maar zeker wel mijn vakgebied. Voorbeelden zijn whiplash, vermoeidheid, hyperventilatie, hoofdpijn, chronische pijn.

- laagdrempelig aanspreekpunt bij je (sport)blessures, inplanbaar zonder verwijzing. Eén appje en een afspraak bij Hakim volstaat voor een diagnose door een expert. Als het nodig is kan ik je doorverwijzen binnen mijn netwerk.

- ik heb academische scholing en denkniveau, wat me helpt in overzicht houden en juiste besluiten nemen. Geen one size fits all, maar wat voor jou op dit moment het beste werkt.

- brede scholing en ervaring: zowel praktisch als wetenschappelijk.

- gelukkig heel veel positieve referenties van zowel collega's in de (top)sportwereld als van cliënten.

- ook na het verhelpen van je blessure kun je bij me terecht om fitter te worden. Service, resultaat, leuk, effectief, 1 op 1.

- training op locatie, in de natuur, bij je thuis in Haarlem, Bloemendaal, Overveen, Oegstgeest, Warmond, Leiden en omgeving.


Heb je een blessure?

Of je nu een acute blessure hebt of langlopende pijnklachten, ik help met een passende behandeling en hersteltrainingen.
BOEK EEN CONSULT
Blessure consult

Wil je fitter worden?

Wil je meer kracht, souplesse of ontspanning?  Met mijn academische 360-graden aanpak help ik je die  stap te zetten die tot nu toe niet lukt.
VERTEL ME JE DOELEN
360° Fitplan
"Niet alleen wáár je last hebt, maar vooral ook waaróm is belangrijk in het verhelpen van je klacht"
Fysiotherapie in sport
Op maat trainingsschema's
Sportrevalidatie - hersteltraining
Dry needling
Conditietraining
Ontspanningstherapie
Myofascial release
Voeding
Stresseducatie & herstel
en meer!

Testimonials

 • High standard Professional. I worked with Hakim and I think he has a lot of skills in sport physio.

  Jaime Garcia Arroyo

  Physiotherapist, first team Real Madrid
  Zeer kundig. Goede opbouw. Starten bij de basis, lenigheid. Door met balans. Daarna kracht. En daarna opbouwen van explosiviteit. Zeer gericht op mijn klachten met zicht op einddoel en type sport.

  Desmond Jas

  Tennisser
  Ik had een lastige schouder blessure. Mijn revalidatie heb ik bij Hakim gedaan. We hadden een goed plan van aanpak gemaakt . Nadat ik weer fit was heb ik dan ook geen last meer van mijn schouder gehad!

  Warner Hahn

 • Ik was lichamelijk niet fit vanwege een heftige burn-out én een doorgemaakte Pfeiffer. Na een zoektocht kwam ik uit bij Health Central en dat heeft me enorm veel gebracht. Ik kon na het traject weer normaal een dagje erop uit, Ik heb het plezier terug gevonden fysiek actief te zijn.

  Maurice Boedart

  Hakims kracht is dat hij niet alleen kijkt naar de specifieke fysieke klacht, maar ook naar het geheel, waarbij hij ook aandacht heeft voor voeding, leefwijze, ingeslepen patronen en het voorkomen van (al dan niet fysieke) overbelasting. Hij is erg belangrijk geweest voor mij en ik kan hem dan ook van harte aanraden!

  IVO Wever

  Ondernemer
  6 jaar geleden na een val van de fiets een verbrijzelde hak gehad. Redelijk hersteld maar tennissen weer oppakken leek altijd een stap te ver. Wonder boven wonder ik tennis weer en zonder ergens last van te hebben. Dat er nog zo veel ruimte voor verbetering was had ik eigenlijk zelf niet gedacht. Ik raad Hakim dan ook absoluut aan.

  PAUL

  Manager

Fysio intake en onderzoek

Alles start bij een goede diagnose. Dit bespaart veel omwegen en onnodige kosten. Ik ben zonder verwijsbrief toegankelijk.

Standaardsessie na Health Check: 25mins -  €52,50
U ontvangt zelf de nota. Deze kan (deels of volledig) vergoed worden door je verzekering (op alternatief of BIG registratie fysio) of bij zakelijk belang via je bedrijf.  Ik ben bereid je in een sessie te helpen verhelderen of dekking van toepassing is.

Fitplannen om preventief en breder te werken: op uurbasis. Deze valt niet onder medische noodzaak en betaal je zelf.

EENVOUDIG

Diagnose en globaal plan
€52,50
snelle, eenvoudige diagnostiek.
Boek direct

REGULIER

Diagnose en globaal plan
€75
ong. 45 mins. plus verwerkingstijd
Boek direct

Ervaren in de topsport

Als fysiotherapeut werkte ik o.a. bij Ajax,  AC Milan en Real Madrid.
"Je lichaam is tot meer in staat dan je denkt!"

Wat zijn je klachten?

- ademhaling- en stressgerelateerd

- chronische pijn

- botbreuken, verzwikkingen, spierscheuren, whiplash

- hoofdpijn

- voet en enkel

- knie

- heup en lies

- bekken en onderrug

- bovenrug

- nek

- schouder

- hand en pols

- elleboog
Connect met me op LinkedIn

Academisch

HBO én universitair opgeleid. Niet veel uren maken, maar de juiste besluiten nemen. Desnoods door de literatuur in te duiken.

Op maat

Geen one-size fits all. Geen lopende band werk maar vakmanschap.

Advies

Onafhankelijk en op basis van meer dan 20 jaar ervaring. Advies kan ook doorverwijzing betekenen.

Duidelijkheid

Je weet waar je aan toe bent. Afgebakende korte en langetermijn doelstellingen.

Fitplannen

Geen lichaam is hetzelfde, daarom is elke behandeling en trainingsopbouw uniek. Ik kijk niet alleen naar jou als persoon, maar ook naar je uitdagingen in werk en privé. We gaan in Fitplannen verder dan je blessure, maar voor de beste begeleiding. Ik bied een academische 360-graden aanpak van gezondheid door de oorzaak van de klachten aan te pakken.

Ik spiegel je mijn bevindingen, luister, onderzoek en kijk goed en geef je terug wat mijn analyse is. Zo help ik je vooruit met die stap die je eerder niet kon zetten, in je eentje.

FAQ

Wordt alles vergoed?

We kunnen ons voorstellen dat je hoopt op volledige dekking na het betalen van een premie. Hou er om teleurstellingen te voorkomen rekening echter mee dat een (aanvullende) verzekering een commercieel product is en we om u een kwalitatief goed product te kunnen bieden dit echt niet kunnen garanderen.  We willen met jou kunnen bepalen wat je nodig hebt en onze tijd aan jou besteden, zonder dat dit afhankelijk is van derden met bijkomende tijdrovende en voor jou beperkende voorwaarden. We willen ons werk graag goed doen. Niet-vergoede zorgkosten kun je opgeven bij je aangifte inkomstenbelasting.

Heb ik een verwijzing nodig?

Nee, ik ben vrij toegankelijk. Val je onder een uitzondering, zullen we dit melden.

Hebben jullie een contract met mijn zorgverzekeraar (geldt alleen voor sessies therapie, niet voor de Fitplannen)?

Wij zijn een onafhankelijke praktijk en werken niet direct samen met zorgverzekeraars. Wij vinden dat hun contracten te veel beperkende voorwaarden en enorm veel rompslomp bevatten. Hierdoor zouden wij je bij medische noodzaak niet de kwaliteit kunnen leveren die wij weten je te kunnen bieden, nodig achten en waarvan zowel in de praktijk als in de medische literatuur in overvloed de werking bewezen is. Bij Health Central hechten wij meer waarde aan de kwaliteit van uw behandeling en revalidatie dan aan de beperkende regels en die zorgverzekeraars ons opleggen. Wij kiezen er bewust voor om onze tijd in jou te investeren in plaats van in allerlei administratieve afhandelingen. Eveneens vinden wij, dat wij als specialist, samen met jouw hulpvraag, het beste kunnen inschatten wat en hoeveel zorg onze patiënten nodig hebben. Let wel, er is geen ziektekostenverzekeraar die personal training gaat vergoeden. Dit is een investering die je zelf doet. Wij maken geen sessies ‘op’ zonder noodzaak. Een fitplan betaal jij (of je bedrijf) zelf.


Ik heb al fysiotherapie geprobeerd en dat hielp niet. Heeft het nut het bij jou te proberen?


De medische literatuur geeft aan dat het loont om bij aanhoudende klachten drie zeer ervaren revalidatie-experts te consulteren voordat je verder gaat zoeken in de tweedelijnszorg. Ik maak vaak mee dat ik anders kijk naar een klacht dan een ander en daarmee wel de oplossing vind.

Helaas gaat slechts 2% (50 miljoen euro) van het nationaal zorgbudget naar de eerstelijns pre- /paramedici. Onze methodes zetten het zelfherstellende genezings- en adaptatievermogen van uw lichaam aan op natuurlijke wijze. De literatuur bulkt van het bewijs dat het slagingspercentage voor een scala aan pathologieën, van depressie tot het voorkomen van chronische klachten, een van de hoogste is van alle medische interventies, inclusief medicijnen en operaties. De negatieve bijwerkingen en risico’s zijn een van de laagste.

50-70% van alle ziektes zijn naar schatting te voorkomen en het risico op de voornaamste ziekten zou 25-50% afnemen met énkel een verbeterde fitheid, zonder enige andere gezondheidsinterventie (bron: scientific foundations and principles of practice in musculoskeletal rehabilitation, Magee e.a., blz 330, literatuurverwijzing 23, 24)
Wil jij dit ook?
Dit zijn de doelen waar we de afgelopen 19 jaar mensen mee hielpen:
Weer vrijuit kunnen sporten
Stress reduceren &  beter in je vel zitten
Je lichaam soepel houden
Tevredener over je eigen lichaam zijn
Gewicht verliezen of sterker worden
Gezond worden en blijven
Toetrainen naar een topprestatie

Hoe ziet een traject eruit?

Je vertelt me eerst wat je klachten en wensen zijn. Daarna gaan we kijken naar de haalbaarheid. Het liefst werk ik in een Fitplan van 3 of 6 maanden om je echt fit te krijgen. Bij blessures ben ik gemiddeld  2-4 uur bezig per aandoening. Dat hangt natuurlijk af van hoe lang je er al mee zit, hoe snel je lichaam reageert en wat je eindniveau moet zijn. In een Fitplan cyclus van Treatment, Testing, en Training ben ik gemiddeld 3-5 uur bezig per zone.

Na de eerste intake krijg je een inschatting van de kosten. Deze kunnen (gedeeltelijk) vergoed worden door je bedrijf of ziektekostenverzekering. Dit laatste geldt voor alternatieve en fysiotherapie en kan ik voor je natrekken.

Trainen waar het jou uitkomt

Of je nu buiten wilt trainen, in de sportschool of bij je thuis, er zijn verschillende mogelijkheden.

In de natuur

Heb jij een leuke locatie? Wil je graag buiten sporten, aan het strand, of in een bos? Ik ga graag met je mee.

Op locatie

Ik kan je ontvangen in Haarlem en Oegstgeest. Daar kunnen we in de  behandel- en trainingsruimte, of bij jou thuis aan de slag.

Online

Waar je ook bent op de wereld, ik kan je ook online trainen.

Blog

31 maart 2023
Hypermobiliteit: klachten, oorzaak en behandeling

Hypermobiliteit is het gevolg van laxiteit van het kapselbandapparaat van je gewrichten. Deze beweeglijkheid kan in sommige sporten heel handig zijn. Maar het kan door overbelasting van je gewrichten ook tot klachten leiden. Ik heb een wendbare buitenspeler van AC Milan behandeld. Heel soepel en explosief, maar daardoor ook kwetsbaarder. Verwar laxiteit niet met de […]

Lees verder
10 november 2022
(Top)sportbegeleiding

Sinds 2003 begeleid ik topsporters met behandeling en fysieke training. Eerst bij Ajax, daarna Real Madrid, vervolgens bij een Sportmedisch centrum verbonden aan het Nederlands voetbalelftal en ook na de oprichting van Health Central heb ik vooral voetballers van het hoogste nationale en internationale niveau geholpen. Skater Steven Tonnon postte deze week een toffe video. […]

Lees verder
18 oktober 2022
Het overtrainingsyndroom (burn-out)

Snel stappen maken en doorbreken naar de top; daar hebben ambitieuze mensen wel oren naar. Maar wat nou als je het niet volhoudt? Vermoeidheid neemt toe, prestaties nemen af. Wat is er precies aan de hand en wat kun je er aan doen? Overtraining is een proces van overmatige belasting Of je nu (top)sporter bent […]

Lees verder
Lees alle blogs

Vertel me wat er bij jou speelt:

Weet je precies wat je nodig hebt, of heb je een blessure? Dan kun je direct een afspraak boeken in de online agenda.
BOEK EEN CONSULT
Wil je meer informatie? Ben je op zoek naar professioneel advies of een op maat gemaakt fitplan? App me dan voor een belafspraak.
+31(0)623 677 630

Health Central

Advice & Training by Hakim
In de natuur, op locatie, bij jou thuis of online

Privacy | Web design by Liesbeth Smit

sunfile-addpushpinmap-markerlocationscreenbubblemovearrow-down-circle
Chat openen
Vertel me wat je nodig hebt.
Kan ik je helpen?
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram