Maurice Boedart

Jurgen Rijnschot

Jurgen Rijnschot

Ik had al lange periode last van hielspoor. Vanaf de eerste behandeling bij Health Central was er direct verbetering en vanaf de derde behandeling was mijn voet weer mobiel en kon ik weer goed lopen zonder pijn.  Na en tijdens de behandeling  met Hakim specifieke oefeningen gedaan om alles te versterken. Tot nu toe al jaren zonder klachten en ik kan weer 100 % sporten

Jacoline Kalkman

Jacoline Kalkman

Door het volgen van twee keer (gedurende ruim een jaar) een coachingtraject bij  Hakim Sgaier van Health Central Leiden, is kunnen  voorkomen dat ik ben uitgevallen van werk.  Terwijl in voorgaande jaren ik elk  jaar wel een paar maanden uit de running was.

Het krijgen van adviezen op basis van levensstijl, het omgaan met actoren en de combinatie met sporten heeft mij veel goed gedaan. De afwisseling van inspanning en ontspanning is hierdoor ook zeer inzichtelijk  gemaakt. Ik kan iedereen die, persoonlijk, zakelijk of beide, vastloopt, aanbevelen om aan een traject van Hakim deel te nemen. Ook werkgevers zijn hierbij gebaat omdat ziekteverzuim van medewerkers hier mede door kan worden voorkomen. 

Ik wens Hakim dan ook veel succes met zijn werkzaamheden en zal zeker, mocht ik weer vastlopen, bij hem aankloppen voor begeleiding.

Warner Hahn, keeper SC Heerenveen (oud-Feyenoord en Jong Oranje)

Warner Hahn
"Ik had een lastige schouder blessure. Tijdens een wedstrijd was hij uit de kom gegaan en als keeper is dat een van de slechtste blessures die je kan hebben. Mijn revalidatie heb ik bij Hakim gedaan en ik was daar heel erg tevreden over. We hadden een goed plan van aanpak gemaakt en alles verliep goed en met goed onderling contact. Nadat ik weer fit was heb ik dan ook geen last meer van mijn schouder gehad!"

R. Lommers

R. Lommers

Bij Health Central gekomen door student Sport en bewegen van ROC Leiden die mij zag lopen en wist dat ik bezig was met het trainen voor de vierdaagse van Nijmegen in 2016.

In de vele gesprekken tijdens de behandelingen is ook het eten en de algehele motoriek van mijn lichaam bekeken, daar was nog wel wat winst te behalen. Ik kon mijn benen niet hoger krijgen dan twee treden en met schoenen en sokken uittrekken minimaal op een knie, dit ter illustratie van mijn soepelheid.

De finish gehaald en eigenlijk niet echt geheel versleten of dodelijk vermoeid, wel met een voldaan gevoel en opgelucht dat ik binnen was. Achteraf gezien, ben ik heel blij dat ik door Hakim opgepakt ben en het een en ander geleerd heb over energiegebruik in je lichaam, dat je je voedsel kan aanpassen naar de prestaties die je van je lichaam verwacht, dat wanneer alles klopt je veel makkelijker beweegt.

Ik kan iedereen aanraden om iets aan beweging te gaan doen, voor mezelf geldt; ik ben leniger geworden (zet moet voet op tafel wanneer het moet), ben soepeler, voel me fitter, ben opgewekter, kan van veel meer dingen genieten en denk zelfs dat ik een stuk rouwverwerking na het overlijden van mijn vrouw door het uitlopen van de vierdaagse heb kunnen afsluiten, ik slaap vaster met bijna geen kramp in de kuiten, kan zelfs op mijn buik slapen zonder dat ik op mijn tenen rust.

Marije Veenkamp liep al maanden met knieklachten...

Marije Veenkamp
"En bij de huisarts kreeg ik een doorverwijzing voor een MRI. Precies op dat moment hoorde ik over Health Central en besloot ik dat eerst te proberen. Daar ben ik heel blij mee. In plaats van een MRI waarbij ik in één keer door mijn eigen risico van mijn zorgverzekering zou zijn en dan pas de diagnose zou hebben, ben ik nu gelijk met mijn knieklachten aan de slag gegaan. Het resultaat is boven verwachting: ik kan weer rennend de trap op, iets dat ik jaren niet meer gedaan had!" (oktober 2014)

Sander Fischer, oud-aanvoerder Excelsior

Sander Fischer
"Hakim Sgaier heeft mij begeleid bij mijn gehele revalidatie van mijn achterste kruisband blessure. Ik ben volledig op getraind en heb daarna nooit meer last van mijn knie gehad."

Alexandra van den Elsen

Kano Vaarder

Na terugkerende schouderklachten ben ik op advies van een clubgenoot terecht gekomen bij Hakim. Ik wilde die winter gaan trainen voor een 4-daags marathon kanowedstrijd en een goede schouder was daarbij onmisbaar. In plaats van de huis-tuin-en-keuken oefeningetjes van een eerdere fysiotherapeut nam Hakim de tijd om goed te luisteren naar zowel mijn klacht als mijn wedstrijddoel. Het plan werd op de wedstrijd afgestemd: behandelingen afgewisseld met een goed (kracht)trainingsschema, waardoor ik al snel een vermindering in mijn klachten ervoer. De wedstrijd heb ik uiteindelijk zonder pijn kunnen varen met een 3e plek als resultaat!

Anne van der Does

Anne van der Does

Na jaren van terugkerende rugklachten door verkeerde (werk)houding, met veel succes onder behandeling gegaan bij Health Central. Een deskundige analyse en daaropvolgende behandeling fysiotherapie zorgde binnen een aantal sessies voor een sterke afname van mijn pijnklachten.

Ook hierna de vooruitgang doorgezet met behulp van een preventief fitpakket. Hierbij werd een combinatie van oefeningen ter verbetering van mijn houding en oefeningen ter versterking van mijn spieren toegepast .Door de enthousiaste en succesvolle begeleiding heb ik een veel betere houding gekregen en voelt mijn lichaam weer soepel aan. Dit resultaat heeft mij gemotiveerd om verder door te gaan met de opgedane kennis om zo te zorgen dat mijn klachten wegblijven. 

Groeten, Anne

Tineke van Veen

Tineke van Veen

De laatste jaren ben ik bij het hardlopen vaak belemmerd door allerlei pijntjes. “Ik word wat ouder”, denk ik dan. Maar Hakim heeft me vanmorgen behandeld, en het lijkt alsof hij me een corset heeft afgedaan; mijn lijf voelt weer soepel! Er is zoveel meer mogelijk dan ik dacht.

Wij bedanken onze cliënten voor hun vertrouwen in Health Central.

Wilt u Health Central beoordelen? Dat kan via zorgkaartnederland.nl