Heb je last van chronische pijn, vermoeidheid of stress? Ik bied hoogwaardige alternatieve en reguliere zorg in Haarlem, Oegstgeest en op locatie.

Het is vervelend als je fysiek niet aan je wensen kan voldoen. Ik help je op weg naar meer lol, energie en minder klachten. Dit doe ik door een 360-graden, academische aanpak voor een écht effect.
Lichaamswerk w.o. drukpuntmassage   |   Psychotherapie   |   Training   |   Volwassenen & kinderen   |   Topsport

Diagnose en oorzakelijke behandeling bij chronische pijn en stress

Langer aanhoudende stressoren hebben effecten op je hormonaal- en zenuwstelsel. Ze kunnen bijdragen aan de ontwikkeling of in stand houding van fysieke en mentale klachten als spanning, pijn, depressie, hyperventilatie en burn-out. Dus wil je er op tijd bij zijn.

Stressoren kunnen van binnenuit of buitenaf komen en je herstel verhinderen. Heb jij vragen over jouw stressniveau en wil jij hulp bij het verminderen ervan? Dan help ik je graag snel met goede sessies, maar ook met een stuk preventie voor de lange termijn.

Chronische stress heeft een negatieve invloed op hoe jij je voelt. Stress ervaren staat niet gelijk aan het hebben van een slechte gezondheid, maar wordt wel in verband gebracht met hart- en vaatziekten, problemen met de spijsvertering, ziekten die verband houden met een immuunsysteem dat van slag is, hoofdpijn / migraine, pre-menstrueel syndroom, depressie, burn-out, RSI / CANS -syndromen, hartritmestoornissen, astma en diabetes.

Iedereen ervaart weleens stress, maar als het meer dan drie maanden aanhoudt, noemen we het chronisch en raad ik je aan langs te komen.

Ben je uitgevallen op het werk? Ik schrijf holistische re-integratie plannen. Met 20 jaar ervaring als case manager bij gezondheidsklachten help ik je graag.

Ik luister graag naar wat je wensen zijn en of ik je hierbij zou kunnen helpen. Dit kost je niks. App me zodat ik je terug kan bellen op een moment dat jou uitkomt.

Heb je last van pijn of stress?

Of je nu last van acute spanning hebt of langlopende stressklachten, ik help met een passende behandeling en hersteltrainingen.
BOEK EEN CONSULT
Blessure consult

Wil je fitter worden?

Wil je meer energie, souplesse of ontspanning?  Met mijn academische 360-graden aanpak help ik je die  stap te zetten die tot nu toe niet lukt.
VERTEL ME JE DOELEN
360° Fitplan
"Welzijn is niet zozeer de afwezigheid van ziekte, maar een staat van algeheel welbevinden op fysiek, psychisch emotioneel en zingevingsniveau."
Ontspanningstherapie
Pijn-educatie vanuit de neurowetenschap
Psychotherapie, gedragsmodificatie & coaching
Shiatsu drukpuntmassage
Ademtherapieën
Koudetherapie Wim Hof methode
Meditatie en yoga
Basis orthomoleculaire voeding
Herstel- & conditietraining
en meer!

Testimonials


 • High standard Professional. I worked with Hakim and I think he has a lot of skills.

  Jaime Garcia Arroyo

  Physiotherapist, first team Real Madrid
  Hakim is an excellent professional and person, very capable, reliable and with a large expertise in lifestyle training and prevention for better health.


  Prof. Epidemiology and Public Health, ISPM, University of Bern, Adjunct Prof. Harvard University

  OSCAR H. FRANCO

 • Hakims kracht is dat hij niet alleen kijkt naar de specifieke fysieke klacht, maar ook naar het geheel, waarbij hij ook aandacht heeft voor voeding, leefwijze, ingeslepen patronen en het voorkomen van (al dan niet fysieke) overbelasting. Hij is erg belangrijk geweest voor mij en ik kan hem dan ook van harte aanraden!

  IVO Wever

  Ondernemer
  Ik was lichamelijk niet fit vanwege een heftige burn-out én een doorgemaakte Pfeiffer. Na een zoektocht kwam ik uit bij Health Central en dat heeft me enorm veel gebracht. Ik kon na het traject weer normaal een dagje erop uit, Ik heb het plezier terug gevonden fysiek actief te zijn.

  Maurice Boedart

Van huis uit ben ik fysiotherapeut en werkte ik o.a. bij Ajax,  AC Milan en Real Madrid.
"Je bent tot meer in staat dan je denkt!"

Over Hakim Sgaïer

Ik werk van oudsher als fysiotherapeut.  In de dagelijkse kliniek kwam ik erachter hoe waardevol mijn studie  bewegingswetenschappen is geweest vanwege de biopsychosociale aard van de studie. Hierna heb ik tal van cursussen, opleidingen en zelfstudie gedaan op basis van wat ik in de reguliere zorg miste om mensen er bovenop te helpen. Het leuke vind ik dat er vanuit de neurowetenschappen veel te verklaren valt, wat bij nazoeken in vakliteratuur vaak bevestigd wordt.

Veel klachten blijken helemaal niet zo onverklaarbaar te zijn of slechts 'tussen de oren te zitten'.  Dus wees niet bang dat ik je een aansteller vind.

Ik vind mijn achtergrond in topsport nog steeds fantastisch, maar ook daar betreft het een mens in een context en dat boeit me.

Ik werk zelfstandig, maar als ik het niet weet, dan zoek ik het voor je uit, of adviseer ik je iemand binnen mijn netwerk.
Connect met me op LinkedIn

Academisch

Universitaire studie. Ik doorzie samenhang in lichaam en geest en kan goed besluiten nemen.

Op maat

Geen one-size fits all.

Advies

Onafhankelijk en op basis van meer dan 20 jaar ervaring.

Duidelijkheid

Zo concreet mogelijk weten waar je aan toe bent.

Een 360-graden aanpak

Geen persoon of klacht is hetzelfde, daarom is elke behandeling en trainingsopbouw uniek. Ik kijk niet alleen naar jou als persoon, maar ook naar je uitdagingen in werk en privé. We gaan voor de beste begeleiding. Ik bied een academische 360-graden aanpak van gezondheid door de oorzaak van de klachten aan te pakken.

Ik spiegel je mijn bevindingen, luister, onderzoek en kijk goed en geef je terug wat mijn analyse is. Zo help ik je vooruit met die stap die je eerder niet kon zetten, in je eentje.

Wil jij ook weer fit zijn?

Soms wéten mensen niet meer hoe het voelt om zich fit te voelen. Een marathon begint met een eerste stapje. We werken vanuit wat wél kan.

Hoe ziet een traject eruit?

Je vertelt me eerst wat je wensen zijn. Daarna gaan we kijken naar de haalbaarheid. Bij langdurige klachten werk ik in een tijdskader van 3 tot 6 maanden met duidelijke doelstellingen. Kortdurende klachten zijn vaak te verhelpen binnen 2-4 uur. Bij chronische klachten is de duur van een traject uiteraard afhankelijk van je basisniveau, de ernst en duur van de klachten en het gewenste activiteitenprofiel na afloop. 

Kosten: Sessie 30 mins - 58 euro. Deze kan (gedeeltelijk) worden vergoed uit je aanvullende verzekering (alternatieve zorg), bij individuele, curatieve (genezende) zorg. Ik ben aangesloten bij beroepsvereniging CAT complementair CL4523-04-09-20 onder psychotherapie psychotherapie(9037) en Shiatsu (9010)Zie https://cat vergoedbaar.nl

Werken op uurbasis kan ook, bijv. bij betaling door je bedrijf.


Wil jij dit ook?
Dit zijn de doelen waar we de afgelopen 19 jaar mensen mee hielpen:
Weer vrijuit kunnen sporten
Stress reduceren &  beter in je vel zitten
Je lichaam ontspannen houden
Tevredener over je eigen lichaam zijn
Gewicht verliezen of sterker worden
Beter ademhalen
Je energie terug

Aansterken waar het jou uitkomt

Of je nu buiten wilt afspreken, op locatie of bij je thuis, er zijn verschillende mogelijkheden.

In de natuur

Heb jij een leuke locatie? Wil je graag buiten sporten, aan het strand, of in een bos? Ik ga graag met je mee.

Op locatie

Ik kan je ontvangen in Haarlem en Oegstgeest. Daar kunnen we in de  behandel- en trainingsruimte, of bij jou thuis aan de slag.

Online

Waar je ook bent op de wereld, ik kan je ook online trainen.

Blog

10 november 2022
(Top)sportbegeleiding

Sinds 2003 begeleid ik topsporters met behandeling en fysieke training. Eerst bij Ajax, daarna Real Madrid, vervolgens bij een Sportmedisch centrum verbonden aan het Nederlands voetbalelftal en ook na de oprichting van Health Central heb ik vooral voetballers van het hoogste nationale en internationale niveau geholpen. Skater Steven Tonnon postte deze week een toffe video. […]

Lees verder
18 oktober 2022
Het overtrainingsyndroom (burn-out)

Snel stappen maken en doorbreken naar de top; daar hebben ambitieuze mensen wel oren naar. Maar wat nou als je het niet volhoudt? Vermoeidheid neemt toe, prestaties nemen af. Wat is er precies aan de hand en wat kun je er aan doen? Overtraining is een proces van overmatige belasting Of je nu (top)sporter bent […]

Lees verder
18 augustus 2022
Erkenning en vergoeding alternatieve zorg

Sinds enige tijd heb ik op basis van universitaire en aanvullende studie een erkenning alternatieve zorg, inclusief de mogelijkheid tot vergoeding. Ook hiermee werk ik in Oegstgeest, Haarlem en op locatie. Professor of Epidemiology and Public Health, University of Bern & Adjunct Prof. Harvard University mr. Franco: "Hakim is an excellent professional and person, very […]

Lees verder
Lees alle blogs

Vertel me wat er bij jou speelt:

Weet je precies wat je nodig hebt, of heb je een blessure? Dan kun je direct een afspraak boeken in de online agenda.
BOEK EEN CONSULT
Wil je meer informatie? Ben je op zoek naar professioneel advies of een op maat gemaakt fitplan? App me dan voor een belafspraak.
+31(0)623 677 630

Health Central

Advice & Training by Hakim
In de natuur, op locatie, bij jou thuis of online

Privacy | Web design by Liesbeth Smit

sunfile-addpushpinmap-markerlocationscreenbubblearrow-down-circle
Chat openen
Vertel me wat je nodig hebt.
Kan ik je helpen?
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram